ساختمان هوشمند Z-wave

به زبان ساده پروتکل Z-Wave پدیدآورنده یک روش ارتباطی بر مبنای امواج رادیویی با فرکانس پایین است. این پروتکل بر مبنای یک تراشه الکترونیکی که درون بسیاری از دستگاه‌های هوشمند قرار گرفته فعالیت می‌کند. با آمدن کارخانه تولیدی چیپ سازی silicon lab و اپدیت شدن z-wave به نسل های جدید جذابیت ویژه ای به خانه های هوشمند ارائه داد.
در واقع اگر بخواهید ساختمان خود را بر مبنای پروتکل Z-Wave هوشمند کنید؛ تنها می‌توانید از ابزارهای پیروی کنید که از استانداردهای این پروتکل استفاده می کنند. البته این محدودیت درباره پروتکل‌های دیگر نیز وجود دارد؛ و خوش‌بختانه پروتکل Z-Wave در مجموعه گسترده‌ای از دیوایس‌های مرتبط با اینترنت اشیاء حضور دارد تا به امروز بالای 3000شرکت هستند که دارند تجهیزات برای پروتکل z-wave تولید می کنند. در واقع این پروتکل مورد تایید قالب شرکت‌های تولیدکننده محصولات مرتبط با اینترنت اشیاء است؛ و با هوشمندسازی خانه خود بر مبنای این پروتکل، می‌توانید با خیال راحت از طیف گسترده‌ای از محصولات این حوزه استفاده نمایید.
همچنین پروتکل Z-Wave از سال ۲۰۰۲ میلادی در بازار اینترنت اشیاء فعال است و روند تکاملی گسترده‌تری را تجربه کرده است.
یکی از ویژگی‌های جالب این پروتکل مصرف کم انرژی آن است. پروتکل Z-Wave این ویژگی را مدیون سیستم ارتباط رادیویی خود است. این ویژگی اجازه می‌دهد اتصال ابزارها بر اساس این پروتکل با مصرف انرژی بسیار پایین و حتی به کمک باطری نیز قابل انجام باشد.

مزیت دیگر این پروتکل طراحی آن بر اساس شبکه مش(MESH) است. ویژگی‌های این طراحی کمک می‌کند تا با افزایش تعداد دستگاه‌های متصل به شبکه، کیفیت کار شبکه بالاتر برود. همچنین این پروتکل منطقه پوشش بالایی دارد؛ و می‌تواند تا شعاع ۳۰ متری را تحت پوشش خود قرار دهد. در نتیجه برای اجرای پروژه‌های هوشمندسازی در ساختمان‌های خیلی بزرگ هم، انتخاب بسیار مناسبی است و به علت داشتم سرور مرکزی ترافیک شبکه شما را کاهش می دهد و سناریو ها در همه حال اجرا می شوند.